lauantai 24. marraskuuta 2012

Kyytiä juurikasvulle

Varasin vihdoinkin ajan 81West-kampaamoon, jota lukuisat tutut ja tuntemattomat ovat suosittaneet ja jossa itsekin kävin hiukseni jo leikkauttamassa.
 
Varasin ajan pari päivää sitten. Puhelimessa varaukseni vastaanotti erinomaista englantia puhuva naishenkilö. Hän myös kysyi lempistylistiäni. Koska minulla ei ollut sellaista, hän ehdotti minulle stylistiä nimeltä Sky. Voinko luottaa hiuskuontaloni sellaisen hiustaitelijan käsiin, joka käyttää nimeä Sky? Liekö pää pilvissä... Koska kuitenkin tiedän, että kiinalaiset ottavat oman kiinankielisen nimensä rinnalle englanninkielisiä nimiä helpottamaan kanssakäyntiä länsimaalaisten kanssa, ja että nuo nimet ovat usein melko lennokkaita, päätin uskaltautua Skyn tuunattavaksi.
 
Tänään soi puhelin, ja minulle kerrottiin,  että herra taiteilija on hiukan myöhässä aikataulustaan, joten voinko saapua paikalle puoli tuntia myöhemmin. No tokikin voin. Kiitin siitä, että minulle vaivauduttiin asiasta soittamaan.
 
Kiinalainen kampaamo on kovin erilainen suomalaiseen verrattuna, sillä täällä nämä suuret hiustaiteilijat ovat tyystin miehiä. Useinkin sellaisia kuvastopojan näköisiä miehiä. Ja oman stylistini kellosta päätellen, he ovat varsin hyvin toimeentulevia tai sitten käyvät feikkimarkkinoilla. Kampaamolaskua maksaessani päädyin näistä ensimmäiseen vaihtoehtoon.
 
Kun aikani koitti, Sky ohjasi minut tuoliini. Kerroin, mitä haluan: darker, but not black, like chocolate... Sky käänteli hetken hiuksiani ja ilmoitti sitten: "No problem". Ihan kiva, ettei tukkani tuota suurelle taiteilijalle ongelmia... Sen jälkeen pari sanaa vieressä häärivälle apupojalle ja hän tuli käärimään minut suojaessuun. Odotin pääseväni valitsemaan värejä, mutta taiteilija siirtyikin sekoittamaan värejä. Antaa mennä, ajattelin.
 
Taiteilija värjäsi hiuksiani ja apupoika ojenteli välineitä, piteli hiustupsujani ja haki tavaroita. Suuri taiteilija kommunikoi hyvin vähäeleisesti apupoikansa kanssa. Minua hän kohteli erittäin ystävällisesti; tarjosi juomaa ja lehtiä.
 
Värjäyksen valmistuttua taiteilija siirtyi pois ja apupoika ohjasi minut pesualtaalle. Oli muuten tavattoman mukava, pehmustettu paikka. Ei tullut niska kipeäksi tästä, vaikka pesutapahtuma kaikkine vaiheineen kesti varmaan tunnin... no ainakin puoli tuntia.
 
Tukka puhtoisena siirryin jälleen stylistin käsiteltäväksi ja nyt hän leikkasi tottunein ottein Shanghain veden kuivattamat latvat. Ja jälleen apupoika piteli hiustupsuja (täällä Kiinassa ilmeisesti pinnit ovat kalliimpia kuin apupojan palkka) ja ojenteli tarvikkeita taiteilijalle kuin aivokirurgille konsanaan.
 
Vähän muotovaahtoa, fööniä sekä hiuslakkaa, ja niin olivat hiukset saaneet uuden lookin. Ja olen oikein tyytyväinen sekä väriin että leikkaukseen. Voin siis minäkin liittyä suosittelijoiden joukkoon.
 
Hintaa tällä on hiukan enemmän (830 RMB) kuin Suomessa lystistä omalla kampaajallani maksaisin, että sen puolesta ei täällä erityisesti kannata hiuksia värjätä. Mutta kun täällä asuu ja ei halua pelästyttää naapureita, on näitäkin palveluita käytettävä. Mutta kiinalaiseen palveluhintatasoon nähden tämä on siis kallista.
 
81West
JinQiao Salon
Green Sports & Leisure Center B15/16
BiYun Lu
Mon-Sat 9am - 7pm
Sun 10am - 6pm
p. 021 503 06 981
 
MinHang Salon (en ole käynyt täällä)
No 650 Bao Le Rd, Xi Jiao, Minhang
(Near Raquet Club)
Tue-Sun 9am - 7pm
p. 021 6221 72 59

1 kommentti:

  1. Varmaankin mielenkiintoinen kampaamokokemus, kun on stylistillä apupoika, niin kuin meillä hammaslääkärillä tai kirurgilla :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.